#1 2007-04-22 18:25:09

Otman

New member

Zarejestrowany: 2007-04-22
Posty: 1
Punktów :   

Jak zrobić ten ots????

Mam bardzo dużo pomysłów na ots, ale jestem noobem w tych sprawach . Bardzo chcę zrobić ots pod tibie 7.92 ale nie wiem jak to sie robi. prosze o DOKŁADNY i SZCZEGÓŁOWY opis skąd ściągnąc ots (bardzo prosze o linki) i narzędzia do niego potrzebne, jak go uruchomić i ustawić takie rzeczy jak fast atak nowe potwory itp. oraz jak go uruchomić i jak zrobić działającego acc makera. Oczywiście nie wiem jak się logować na ots pod 7.92 .
BARDZO PROSZĘ O POMOC. .

Offline

 

#2 2007-07-08 23:01:58

Laska

Member

2272693
Skąd: www.tabazka.jof.pl<<strona ots
Zarejestrowany: 2007-07-08
Posty: 18
Punktów :   -1 
WWW

Re: Jak zrobić ten ots????

no dobra jak chcesz szczegolowy to prosze http://download.tibia.org.pl/index.php? … ile&id=286 z tad pobierzesz otsa ip changer to sobie znajdz w www.google.pl
Potem wypakowujesz i wchodzis w confing.lua i tak

Kod:

sql_pass = ""  to zostawiasz
sql_db   = "otserv"

--- SQLite part (ignore if you are using MySQL)
sqlite_db = "db.s3db"
to zostawiasz
-------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------- Evolutions Basic Configuration ----------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------

-- world name (shows in the character list)
worldname = "Evolutions 7.92 RPG" << tu nazwa otsa

-- time to save the server (default = 5)
autosave = 10 ,< co ile ma zapisywac gre

-- do you want to enable cap system? (yes/no)
capsystem = "no" << czy ma byc cap czyli ciezar

-- anti-afk - maximum idle time to kick player (1 = 1min)
kicktime = 15 << po ilu minutach nieruszania sie ma kicknac gracza

-- how many summons player can have
maxsummons = 2 <suummny ilosc ich nieprzesadz tutaj

-- maximum items in depot
maxdepotitems = 1000 << dozwolona ilosc itemow w dp

-- learn spells (yes/no)
learnspells = "no" <, nauka czarow ma byc czy nie

-- do you want everyone to have premium
freepremium = "no" << tu gracze albo  dostaja pacca jajk das yes albo niedostaja jak dasz no i musza kupic u npc

-- remove ammunation? (bolts/arrows)
removeammunation = "yes" << koncza siie bolty czy nie

-- remove rune charges? (sd/hmm/gfb)
removerunecharges = "yes" << koncza sie runy czy nie

-- use item hotkeys? (yes/no)
itemhotkeys = "yes" zostaw yes

-- shoot trough battle window on players? (yes/no)
battlewindowplayers = "yes" zostaw yes

-- use account manager? (yes/no)
accountmanager = "yes" zostaw yes 

-- summon follows master everywhere
summonsfollow = "yes" zostaw yes

-- allow outfit change
outfitchange = "yes" zostaw yes:P

-- damage to players with the same feet
feetdamage = "yes" zostaw yes

-- guild system type (SQL only)(ingame/online)
-- online guild system requires the latest Swelia AAC nieruszaj!
guildsystem = "ingame"

-------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------- Multipliers -----------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------

-- experience multiplier (how much faster you got exp from monsters)
expmul = 10 << ile exp x 

-- experience multiplier for pvp-enforced (how much faster you got exp from players)
expmulpvp = 2 << ilel exp x podczas pvp-e

-- monster lootrating (how much faster you get items from monsters)
lootmul = 1 << ilosc loot x

-- skill multiplier (another multiplier in data/vocations.xml)
skillmul = 1 zostaw:P 

-- manaspent multiplier  (another multiplier in data/vocations.xml)
manamul = 1

-- how many monsters spawn at a time in 1 spawn
spawnmul = 1

-- Price for each SQM when buying a house
houseprice = 200

-- level to buy a house
houselevel = 20 << wymagany lvl playera aby kupic domek 

-- maximum death entries per player
maxdeathentries = 10

nieruszajj bo zepsujesz:P

-- max message buffer (default = 4)
-- how fast you get muted
messagebuffer = 4

-- how much % of {exp, mana, skill, eq, bp} do you lose when dying
diepercent = {"7", "7", "7", "7", "100"}

---------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------- Skull System configuration -------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------

-- time to lose a white skull (1 = 1 minute)
whitetime = 15 << czas nikania bialej czaski

-- time to lose one frag (1 = 1 minute)
fragtime = 1*60 nieruszaj

-- ban unjust, how many frags you need to get banned (1 = 1 frag)
banunjust = 6 ban po 6 dedach mzesz zmienic np na 10:P

-- red skull unjust, how many frags you need to get a red skull (1 = 1 frag)
redunjust = 3 << dedniez 3 osoby masz red skulla mozesz zmienic

-- bantime, for how long the player is banned (1 = 1 hour)
bantime = 24*1 to jest tczas banu z red skullem ale lepiej nieruszaj

--------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------- GM access rights --------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
TEGO NERUSZAJ!!
-- access to walk into houses and open house doors
accesshouse = 3

-- access to login without waiting in the queue or when server is closed
accessenter = 1

-- access to ignore damage, exhaustion, cap limit and be ignored by monsters
accessprotect = 3

-- access to broadcast messages and talk in colors (#c blabla - in public channels)
accesstalk = 1

-- access to move distant items from/to distant locations
accessremote = 3

-- access to see id and position of the item you are looking at
accesslook = 2

tera odpalasz server accmarker masz na passach 111111/111111 jak bendziesz chciial to zrobie ci manaruny:P
aa passy do gma masz w data> account jesli jakies pytania to pisz odpowiem:P


Nienabijam postow! CHetnie Pomagam! Zapraszam na mojego otsa;) no i Pozdro dla was;) Pytania? Kierowac domnie ;]

Offline

 

#3 2007-11-02 17:10:14

Somi

New member

Zarejestrowany: 2007-11-02
Posty: 2
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

Jak mam zrobic activate ots? na evolution server 0.7.6

Offline

 

#4 2008-02-27 16:40:05

Patryx101

New member

Zarejestrowany: 2008-02-27
Posty: 1
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

A kto na moim mi pomoze dorabiac mapki?Bo mi mapeditor nie dziala:/PLZ HELPAaaa...i jeszcze nie wszystkie komedy mi dzialaja

Ostatnio edytowany przez Patryx101 (2008-02-27 16:43:41)

Offline

 

#5 2008-03-04 23:34:36

Boorock

New member

Zarejestrowany: 2008-03-04
Posty: 1
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

Witam!
Mam wiekli problem i zwracam sie do Was z prosba..
Mianowicie chcialbym stworzyc razem z kumplem OTS (mieszkam w Anglii a on sie troche zna na programowaniu).
Powiedzial, ze jesli rusze OTS i bedzie widzial sens tego, to zrobimy biznes..
Pewnie myslicie sobie, "kazdy nOOb tak mowi".. Ale ja mowie calkiem POWAZNIE!
A teraz do rzeczy..

1. Czyli to co zrobilem do tej pory:

Sciagnalem i rozpakowalem foldery z OTS a takze zrobilem zmiany co do expa, itp.
Pobralem NO-IP (Widzialem gdzies, ze ten programik jest potrzebny)

2. Moje pytania:

Jak moge zalogowac sie na wlasnego OTS?
Co zrobic, zeby inni mogli sie zalogowac?
I jeszcze pare innych..

Kontakt:
e-mail:bartone7@wp.pl
GG:7452860

Za pomoc baardzo dziekuje!

Offline

 

#6 2008-03-07 18:36:28

Arion

New member

Zarejestrowany: 2008-03-07
Posty: 2
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

Ja też mam problem mianowicie zamierzam zrobić własnego otsa ale nie jestem nawet zielony w te klocki pomocy![pisać coś łatwego do zrozumienia bo ostatnio jak owijali w bawełnę to ktoś musiał tłumaczyć]

Offline

 

#7 2008-03-13 17:59:12

Slawek333

New member

Zarejestrowany: 2008-03-13
Posty: 1
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

kurcze!! zrobilem ots-a (w taki sposob jak laska kazala) i jak wlanczam ip changer to wyskakuje jakies cos ze niemoge wlonczyc pomozcie!! aha gdzie znalezc pasy dla gm-a

Offline

 

#8 2008-03-23 19:11:04

supciernoob

New member

Zarejestrowany: 2008-03-23
Posty: 1
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

jak zrobic fast attack mam evolutions 0.7.7

Offline

 

#9 2008-04-09 15:51:52

luki1oo1

New member

6614146
Zarejestrowany: 2008-04-09
Posty: 4
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

http://otssoft.pun.pl/silnik-real-map-- … ro-547.htm     mam pytanie pobrałem to odpaliłem coś i nie działa potrzebny do tego jakiś jeszcze program plis o pomoc bo nie znam sie na tym a chce  zrobić swój ots  za pomoc z góry dzięki  a ots na prawdę  świetny     może ktoś tu odpisze ?






Jest ktoś na tym forum ?? to niech kurde pomoże mam ots-a ale nie wiem co zrobić z WebServ może trzeba coś w notatniku zrobić jak nie chcecie pisać tu to napiszcie na mój numer GG : 6614146 POZDRO !!!

Ostatnio edytowany przez luki1oo1 (2008-04-11 14:28:19)

Offline

 

#10 2008-06-16 14:28:54

poszkole

New member

Zarejestrowany: 2008-06-11
Posty: 4
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

każdy ma ten problem co ja ale powiem chodzi o to że ja zrobiłem ots i jestem adminem więc kiedy ots ofline moge się logać właczyłem silnik i ja sie logam jest ok kolega ma tez hara na moim servie i działa ten har bo sam na niego właziłem ale on nie moze wejść pokazuje sie napis że server ofline chce dodać server na www.otservlist.pl i wszystko zrobiłem ja trzeba naciskam dodaj server a mi sie pokazuje napis server musi byc włączony ale on jest właczony co mam zrobić żeby inni mogli sie logać i żebym mógł go dodac na liste serverów  czyli chodzi o to że JAK ZROBIĆ SERVER ONLINE

Offline

 

#11 2008-06-21 14:09:40

adrian ziomal

New member

Zarejestrowany: 2008-06-21
Posty: 1
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

niewiem jak zrobic ots moze ktos z was mi zrobi ots bo jestem noobem i robie go 1 raz i nie wyszlo mi prosze zrobcie mi ots ja mozecie odp

Offline

 

#12 2008-06-25 10:49:23

ManiekZiom

New member

Zarejestrowany: 2008-06-25
Posty: 8
Punktów :   -1 

Re: Jak zrobić ten ots????

też mam ten problem co POSZKOLE tyle że mój kumpel może sie wlogować na mój server.Kłopot w tym jak dodac server do www.otservlist.pl Plx POMUŻCIE!!!!
___________________________________________________________________________________
Nazywam się Bond James Bond

Offline

 

#13 2008-07-17 12:59:39

krzys69

New member

Zarejestrowany: 2008-06-24
Posty: 3
Punktów :   

Re: Jak zrobić ten ots????

Mam powazny problem zrobilem ots i tylko ja na niego moge wesc wie ktos oco chodzi pisac na gg
gg:11202687
plz pomuscie

Offline

 

#14 2008-07-18 07:29:11

elittetibia.pun.pl

New member

Zarejestrowany: 2008-07-18
Posty: 5
Punktów :   
WWW

Re: Jak zrobić ten ots????

-.- wpisz IP w cofing


http://www.tibiaelite.yoyo.pl/Elita.jpgp
NAJLEPSZE FORUM O TIBII, OTS i nie tylko ;]

Offline

 

#15 2008-08-02 02:14:35

Shumi

Member

1688000
Skąd: Poland
Zarejestrowany: 2008-08-01
Posty: 96
Punktów :   
WWW

Re: Jak zrobić ten ots????

Napisz na gg:2181197, to pomogę za reputa.


!!Daj Reputa Jeżeli Pomogłem!!
                                             © 2008 / 2009 All Copyright Reserverd By Shumi
Zapraszamy na nowe, lepsze, bardziej aktywne forum o Tibii i OTS. www.ots-tibia.pun.pl

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Pawlukiewicz modified aviators maszyny poligraficzne skoki ze spadochronem warszawa